Historian började tidigt 50-tal när man byggde en filé bod i hamnen. Hit fraktade man fisk (bla torsk från Karlskrona) som man fileade. Två enkla kaminer höll den värsta kylan och fukten borta. Många av byns äldre kommer fortfarande ihåg när dom jobbade här.. se bilden till höger.
Men det höll bara på i knappt 10 år inan man lade ner verksamheten och det blev ett förråd.
2001 så sålde sydkust fiskarna ut många bodar längst sydkusten, då slog vi till och gjorde om det till dagens Cafe. Premiären blev sommaren 2002 då vi slog upp porten till Cafeet.
Namnet Sött & Salt anspelar på mycket…. Söta kakor, söt personal, salt som i mat, salt är slang för coolt, det bräkta havet utanför är en blandning av sött och salt vatten. Men ideén poppade upp när Helena läste en spansk matbok av Picasso där han underströk betydelsen av att balansera maten med sött och salt…
Vi har drivit Caféet sedan 2002 med vår underbara personal vill vi ge dig en upplevelse och känsla av hemlagat/hembakat
med bra service. Ni är hjärtligt välkomna till vår idyll Kristianopel